Polis på plats efter att en man utsatts för mordförsök i centrala Sandviken. Foto: Andreas Björklund

Knivattack i Sandviken utreds som hatbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som misstänkts för den brutala knivattacken på en man i Sandviken begärs sannolikt häktad sent under måndag eftermiddag eller på tisdag förmiddag.

Det var i lördags på Storgatan i Sandviken som 20-åringen ska ha gått till attack med en kniv eller ett annat vasst föremål.

Offret, en man i 35-årsåldern, fick omfattande skador i både ansikte och bröst och fördes till sjukhus där han senare opererades.

20-åringen själv greps i en lokal inte långt från mordplatsen och anhölls. Nu kan han snart begäras häktad.

– Det ska hållas förhör med honom senare i dag. Jag tar ett beslut om häktningsframställan sent på eftermiddagen idag eller i morgon förmiddag, säger åklagaren Joakim Johansson vid lunchtid på måndag.

Talat negativt om religion

Åklagaren bekräftar att det finns uppgifter om att den misstänkte ska ha yttrat sig nedsättande om en eller flera religioner i samband med attacken.

– Därför utreder vi det delvis som ett hatbrott, säger Joakim Johansson.

Den misstänkte är enligt åklagare inte känd sedan tidigare och förekommer inte med några allvarligare avsnitt i belastningsregistret.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.