Häktet ligger högst upp i polishuset. Foto: SVT

Risk för avloppslukt i polishuset

Publicerad

Det blir inget Trygghetens hus men Gävlepolisen behöver ett nytt hus lika mycket för det. Ett av problemen, kanske mindre i sammanhanget men som låtit tala om sig desto mer internt, har varit läckage från sönderslagna toaletter, tvättfat och rörledningar på häktet ned till våningen inunder där poliser sitter och jobbar.

En polis säger till SVT Gävleborg att det rinner i väggarna.

– Det är en fråga du får ta upp med den lokalansvarige, säger John Köhler, lokalpolisområdeschef i Gävle.

Ulf Nilsson, fastighetsansvarig för polishuset, bekräftar att det har varit problem vid några tillfällen. Efteråt har det blivit fukt i våningsplanet under häktet. Man har då påtalat detta för fastighetsägare som satt in åtgärder. Ulf Nilsson säger till SVT Gävleborg att han inte hört talas om dålig lukt.

Större problem än så

Och det finns större problem att lösa. Den fackliga organisationen Polisförbundet får synpunkter om polishuset från medlemmarna.

– Att det är för litet, att det är slitet. Vi får inte plats i polishuset i Gävle, säger Eva Arvidsson, ordförande för Polisförbundet i Gävleborg.

Därmed är ett önskemål självklart inför en flytt eller bygget av ett helt nytt polishus.

– Det ska vara optimalt och fungera på 30 års sikt. Om 30 år är vi fler än vad vi är i dag, säger John Köhler, polischef.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer