En man i 20-årsåldern som var inlåst på Migrationsverkets förvar i Gävle rymde i samband med ett besök av två kvinnor som hade en stor resväska med sig. Bilden från försvarsenheten i Ljungbyhed. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson, TT

Rymde från förvar – kan ha gömts i väska

Publicerad

En man i 20-årsåldern som var inlåst på Migrationsverkets förvar i Gävle fick besök av två kvinnor som hade en stor resväska med sig. Efter att den ena kvinnan försvunnit med väskan kunde inte mannen hittas, skriver Expressen.

”Det gör att vi misstänker att personen kan ha förts ut med hjälp av väskan”, skriver verkets presschef Per Ek i ett mejl till tidningen.

Händelsen inträffade på söndagsförmiddagen.

Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl bekräftar för TT att en person rymt från förvaret. Han säger också att det finns uppgifter om att en resväska ska ha varit inblandad men vet inte säkert om mannen smugglats ut i den.

Den kvinna som blev kvar på förvaret är brottsmisstänkt, säger Wikdahl.

– Hon är delgiven misstanke om främjande av flykt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.