Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dagen efter El classico träffar SVT Gävleborg kostnären Viktor – på ett Café i Sandviken Foto: SVT/C more

Sandvikenbon Viktor bakom FC Barcelonas specialdesignade tröja till El classico

Uppdaterad
Publicerad

Sandvikenbon Viktor Hammarbergs skivomslag har tidigare prytt världsartisterna The Weeknd och Rosalías singel. Men att ligga bakom FC Barcelonas specialdesignade tröjor inför stormötet El Classico mot Real Madrid, rankar Viktor högst.

FC Barcelonas tröja pryddes av texten Motomami inför söndagens stormatch, i ett samarbete mellan världsartisten Rosalía och Spotify som också sponsrar FC Barcelonas hemmaarena. Bakom designen av loggan med texten Motomami ligger Viktor Hammarberg från Sandviken.

– Det här väger tyngst, säger Viktor Hammarberg.

Viktors succéresa började under pandemin. För samtidigt som han jobbade på en restaurang så började han lägga upp konst på sitt Instagramkonto. Allteftersom började kontot växa. I samma veva som han nådde 10 000 följare blev han som många andra inom restaurangbranschen under pandemin uppsagd.

– Då tänkte jag att jag tar en chans för att se om jag kan skapa något av det. Någonting som jag kan leva på, säger Viktor Hammarberg.

Vann en Latin Grammy med Rosalía

Viktor Hammarberg tillsammans med spanska världsartisten Rosalía.

Efter det tog hans karriär fart på riktigt. En som fick upp ögonen för Viktor Hammarbergs konst på hans Instagramkonto var den spanska världsartisten Rosalía och de inledde ett samarbete. Tillsammans med Rosalía har Viktor vunnit en Latin Grammy för omslaget till albumet Motomami.

– Det är väldigt svårt att smälta att jag är där jag är just nu, säger Viktor Hammarberg.

Det är mycket tack vare internet och sociala medier som det är möjligt för Viktor Hammarberg att samarbeta med artister världen över. Men han får många gånger också frågan varför han bor kvar i Sandviken.

– Allt håller fortfarande på att komma ikapp. Jag har haft väldigt mycket på mitt bord och jag tror att det har handlat om att jag inte har hunnit reflektera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.