Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reaktionerna på dödsskjutningen på puben i Sandviken. Oppositionsråd Jonny Bratberg, Moderaterna och kommunalråd Peter Kärnström, Socialdemokraterna. Foto: Stefan Larsson/SVT

Sandvikens politiker efter att två dött i skjutning på pub

Uppdaterad
Publicerad

Peter Kärnström (S) är arg och Jonny Bratberg (M) tycker att det är förjävligt. Det är hårda ord från Sandvikens kommunalråd och oppositionsråd efter skottlossningen på en pub i centrala Sandviken, där två personer avlidit.

Enligt polisen ska en gärningsperson ha gått in på puben och börjat skjuta. Två personer fördes med ambulans till sjukhus med livshotande skador och avled senare. Två andra personer skottskadades också.

De döda är enligt polisen två män i 20- respektive 70-årsåldern. De två skadade är en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern.

Dubbelmordet i Sandviken

Enligt polisen ska en av de avlidna ha varit måltavlan.

– Mordet i Sandviken är möjligen ett led i en personlig konflikt. Det är tveksamt om mordet har någon koppling till de pågående nationella konflikterna. Bedömningen har hög osäkerhet, säger Karin Wessén på polisens utredningssektion vid en pressträff.

Peter Kärnström (S) hoppas att Sandvikenborna inte tar denna händelse som att man inte ska kunna gå ut äta mat och roa sig i Sandviken.

– Man ska kunna gå på en krog och komma hem, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hände vid skjutningen på en pub i Sandviken – på 60 sekunder. Foto: Frilans

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Sandviken

Mer i ämnet