Kompisar från förr. Både Anton Rödin och Greg Scott har återkommit till Brynäs inför den här säsongen. Här jublar de tillsammans under match mot Frölunda säsongen 15/16. Foto: TT

Säsongspremiär för Brynäs – dags för årets första träningsmatcher

Uppdaterad
Publicerad

Trots att inte sommaren riktigt är över än så startar hockeyn på allvar den här veckan. Både Brynäs herrar och damer spelar sina första träningsmatcher i Ljusne ishall.

Leksand och AIK står för motståndet på tisdag och onsdag. På torsdag är det dags för den klassiska internmatchen Svarta mot Vita och då är fyra damspelare med för första gången.

Precis som vanligt är det många nya namn att lära känna i Brynäs herrlag den här säsongen och ett par återvändare. För Anton Rödin, Greg Scott, Linus Ölund och Samuel Ersson har alla spelat i laget tidigare.

Säsongen 2015/16 gjorde duon Scott och Rödin tillsammans med Oskar Lindblom succé i serien. Rödin gjorde 37 (16+21) poäng innan han skadade sig allvarligt efter 33 matcher och Scott producerade 39 (16+23) poäng. De två kommer att få bära ett tungt lass under kommande säsong och i matchen i kväll bildar de kedja med nyförvärvet och 24-årige kanadensaren Jaedon Descheneau.

– Greg Scott känner jag sedan tidigare och Jaedon Descheneau har jag bara sett på träningarna, men han ser skicklig ut, med tiden kan vi hitta en fin kemi och göra roliga saker. Alla träningsmatcher är viktiga, det handlar om att sätta ihop laget och hur vi ska spela, säger Anton Rödin, som precis som förra gången han spelade i Brynäs bär lagkaptensbindeln, till Brynäs sajt.

Fyra damspelare är med i internmatchen Svarta mot Vita

Från allsvenska Västerås har Brynäs värvat fyra spelare, förutom återvändande Samuel Ersson, backarna Josef Ingman och Alexander Lindelöf, samt forwarden Lukas Zetterberg.

På backsidan har Brynäs förlorat två tunga namn, Simon Bertilsson och Ryan Gunderson, där är det meningen att Jonathan Sigalet som hämtats från Frölunda ska gå in som försteback.

Brynäsdamerna har värvat bland andra Deniza Krizova, Johanna Olofsson, Lara Stalder och Maja Nylén Persson. Det två sistnämnda är tillsammans med Erika Grahm även uttagna att spela i Brynäs internmatch Svarta mot Vita på torsdag. Första gången som damspelare är med.

Ny tränare för damerna är Henrik Glaas som varit sportchef och tränare för Valbo HC.

SDHL den 13 september då Brynäs möter Göteborg hemma.

Brynäs herrar startar SHL med två bortamatcher, Frölunda 15 september och Linköping 17. Hemmapremiär i Gavlerinken 21 september mot Färjestad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.