Nu bemöter Thomas Pettersson, avdelningschef vid Securitas, kritiken om den påstådda vaccinuppgörelsen. Foto: SVT, Securitas

Securitas om påstådda vaccinuppgörelsen: ”Har erbjudit oss att stå med på listan”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt ett internt utskick hos Securitas ska man ha kommit överens med Region Gävleborg om att ge överblivna vaccindoser till väktare och andra anställda på företaget. Säkerhetsföretaget bekräftar nu att den så kallade överenskommelsen handlar om att de står uppsatta på ”slattlistan”.

– Det stämmer att Region Gävleborg har erbjudit oss att stå med på det som de har valt att kalla “slattlistan”, säger Thomas Pettersson, avdelningschef vid Securitas. 

Enligt tidigare uppgifter till SVT Gävleborg ska regionens säkerhetsavdelning ha gjort en en överenskommelse med företaget, något som SVT Gävleborg berättade om i måndags. Regionens vaccinsamordnare sa då att säkerhetsavdelningen inte kan göra sådana överenskommelser på egen hand.

–  Region Gävleborg som är vår uppdragsgivare har erbjudit oss att stå med på den här listan. Hur det har gått till inom Region Gävleborg kan jag inte uttala mig om för det har jag ingen kunskap om, säger Thomas Pettersson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet