Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stor upprustning av Jernvallsområdet krävs när Sandvikens IF tar steget upp i Superettan. Hör klubbchefen om utmaningarna som väntar. Foto: Arvid Jansson

SIF:s svåra uppgift inför avancemanget – arenakraven för elitfotboll

Uppdaterad
Publicerad

Sandvikens IF kommer med största sannolikhet att spela fotboll i Superettan under nästa säsong. Efter avancemanget börjar nästa svåra match – arenakraven för elitfotboll.

En omgång kvarstår av säsongen och det krävs ett mirakel för att Sandvikens IF ska puttas ner från förstaplatsen i tabellen.

När segerjublet har lagt sig efter säsongsavslutningen på söndag börjar nästa stora utmaning för klubben. Sandviken har nämligen ingen fotbollsarena som uppfyller kraven för att spela elitfotboll.

Nya krav på Jernvallen

Svenska Fotbollförbundet har en lång kravlista för anläggningar i spel i Superettan. Jernvallsområdet uppfyller just nu ingen av punkterna.

– Det går att hitta tillfälliga lösningar, men i nuläget har vi ingenting av det som krävs, säger klubbchef Anders Eriksson.

Oklart vad notan landar på

Arenaområdet i Sandviken är kommunal mark. Vad notan för upprustningarna kommer att sluta på vet inte klubben ännu, menar Anders Eriksson.

– Det är viktigt att vi tar fram underlag snabbt, så att det finns något för kommunen att ta beslut om.

Hör klubbchef Anders Eriksson om planerna för nästa säsong i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.