Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Andersson reaktion på nyhetsbrevet som skickades ut till anställda efter SVT Gävleborgs publiceringar om psykiatrin i Hudiksvall. Foto: Region Gävleborg

Sjukvårdsdirektören: ”Det är olyckligt formulerat”

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetare inom vuxenpsykiatrin i Hudiksvall har medverkat anonymt i SVT Gävleborgs publiceringar om en nedlagd avdelning. Flera av dem upplever att ledningen har agerat hotfullt om deras medverkan i ett nyhetsbrev.

– Det är inte min bedömning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Andersson.

Hotfullt nyhetsbrev

Kort efter SVT Gävleborgs publiceringar om den nedlagda avdelningen i Hudiksvall skickade ledningen på vuxenpsykiatrin ut ett nyhetsbrev till samtliga anställda.

Flera anställda som varit i kontakt med SVT anonymt i samband med publiceringarna upplevde nyhetsbrevet som hotfullt.

– Det är inte riktigt så jag upplever att det är formulerat, säger Hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Andersson.

”Olyckligt”

Rubriken på nyhetsbrevet är ”Politisk storm och mediadrev” och benämner vissa medarbetare som ”Motståndet till förändring”. Längst ner i utskicket finns SVT Gävleborgs publiceringar om den nedlagda psykiatriavdelningen länkade.

– Det är olyckligt att länkarna är där, och att det då uppfattas som att det hör ihop. Det är olyckligt formulerat, säger Martin Andersson.

SVT Gävleborgs ansvariga utgivare Joanna Wågström kommenterar nyhetsbrevet till vuxenpsykiatrin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här kommenterar SVT Gävleborgs ansvariga utgivare Joanna Wågström nyhetsbrevet som skickades ut till vuxenpsykiatrin i Region Gävleborg. Foto: Amanda Alvarsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.