Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats vid cykelbanan där den skjutne tonårspojken anträffades – Hör SVT:s reporter om skjutningen. Foto: Stefan Larsson/SVT

Tonårspojke skjuten till döds i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke hittades livlös på en cykelbana i Sandviken sent på tisdagskvällen. Under natten framkom det att han hade blivit skjuten till döds, enligt polisen i region Mitt.

En förbipasserande hittade den skottskadade pojken på cykelbanan strax innan klockan 23 på tisdagen och påbörjade hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans och polis.

Pojkens liv gick inte att rädda, och han förklarades senare död på sjukhuset. Anhöriga är underrättade.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Cykelbanan där 16-åringen påträffades går genom ett skogsparti mellan bostadsområdena Vallhov och Barrsätra.

– Just nu jobbar vi för att försöka säkra spår. Vi har spärrat av ett större område och genomför utredningsåtgärder så som dörrknackning och teknisk undersökning, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen i region Mitt, på onsdag morgon.

Larm om bråk på kvällen

Ingen misstänkt är ännu frihetsberövad. En förundersökning gällande mord är inledd.

Tidigare under kvällen larmades polisen om ett bråk i centrala Sandviken.

– Platsen kontrollerades men vi fann inget bråk. Det finns i nuläget inget som pekar på något samband, men det ska givetvis utredas, säger Magnus Jansson Klarin på onsdagsmorgonen.

Rikspolischefen: Kan vara kopplat till uppgörelse

Under en pressträff på onsdagsförmiddagen kommenterade rikspolischef Anders Thornberg dödsskjutningen. Han kan inte ge detaljer om händelsen, men säger att det kan handla om en gänguppgörelse.

– Jag kan inte säga exakt i vilket sammanhang det har varit, men för mig låter det som att det varit en sådan beskrivning så jag lämnar det här att det är någon slags gänguppgörelse. Vi får återkomma till det. Det pågår fullt polisarbete, säger Thornberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tipsa SVT

Vet du mer om händelsen i Sandviken? Tipsa oss – mejla gavleborg@svt.se!

Vet du mer? Hör av dig med ditt tips till gavleborg@svt.se. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Mer i ämnet