• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Under SM-veckorna och Broberg har inte kunnat träna, nu blir det ändring på det. Foto: SVT

Skidstadion blir bandyarena – på ett par dagar

Publicerad

Under SM-veckorna och Broberg har inte kunnat träna. Ikväll ska laget kunna vara på is igen.

De senaste veckorna har bandyplanen på Hällåsen i Söderhamn varit täckt av snö och fått tjänstgöra som skidstadion

– Det kommer att krävas en hel del arbete att få ordning på isen, men vi kommer att vara klara, säger Peder Österberg, tredje generationens ismakare på Hällåsen.

SM-veckan i Söderhamn

Rivstartade arbetet

Redan i söndagskväll hade bandyplanen befriats från sitt snötäcke som var fullt med grus, sten och andra föroreningar. På måndagen hade ismakarna börjat det tuffa arbetet att göra bandyplanen användbar till att spela på.

För det ovana ögat ser det ut som en omöjlig uppgift att isen ska vara träningsbar till ikväll – så att Broberg ska kunna få lite välbehövlig istid innan omstarten av elitserien efter VM-uppehållet, på torsdag borta mot Villa-Lidköping. Men skidtävlingen har satt sina spår i isen.

Slipning gör susen

– Det var ju varmt när de lade på snön ovanpå isen. Det gjorde att det frös på ett extra lager is. Det som kan gå snett är ju att isen blir väldigt ojämn. Det blir till att slipa, slipa igen, byta stål och slipa igen. Det blir säkert bra till slut, säger Peder Österberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Söderhamn

Mer i ämnet