Den person som sköts av polis i centrala Hudiksvall har nu åtalats. Foto: SVT

Skjutne 40-åringen åtalas för rån och grovt hot mot tjänsteman

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som sköts i benet på gågatan i Hudiksvall har nu åtalatas vid Hudiksvalls tingsrätt för bland annat rån och grovt hot mot tjänsteman.

Det var den 6 juli i år som dramat utspelade sig på gågatan i Hudiksvall när två poliser skulle gripa mannen som hade varit runt i flera affärer och genom knivhot tvingat till sig varor. För angreppet på poliserna åtalas han för grovt olaga hot mot tjänsteman.

Nekar till brott

40-åringen åtalas även för rån. Han var in i en butik och stal en mobiltelefon. När en butiksanställd försökte ta tillbaka telefonen riktade 40-åringen kniven mot den anställde.  Han åtalas också för grovt olaga hot och olaga hot mot andra butiksanställda i olika butiker där han varit inne och hotat till sig varor för småsummor. De små summorna gör att han åtalas i tre fall för ringa stöld.

Mannen har förnekar brott, förutom en av de ringa stölderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.