Det var i juli som polisen sköt verkanseld mot en 40-årig man på gågatan i Hudiksvall. Foto: SVT

Skjutne 40-åringen i Hudiksvall döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som sköts av polis vid ett ingripande i Hudiksvall i början av juli döms för bland annat grovt hot mot tjänsteman och rån. Hudiksvalls tingsrätt dömer mannen till ett år och 8 månaders fängelse.  

Det var i början av juli som en man i 40-årsåldern sköts av polis vid ett ingripande på gågatan i Hudiksvall. Mannen hade varit runt i flera affärer i centrala Hudiksvall och tvingat till sig varor. Flera butiksanställda har uppgett att de blivit knivhotade av den 40-årige mannen.

Kom emot polisen med kniv

Polis larmades till platsen och vid ingripandet beskriver en av poliserna att 40-åringen kommer emot dem med en kniv. En av poliserna använder då pepparspray. När 40-åringen inte släpper kniven skjuter den andre polisen mannen i benet. 

Nu döms han för rån, ringa stöld, grovt olaga hot och och grovt hot mot tjänsteman. Han har nekat till samtliga brott utom ringa stöld.

Ur SVT Gävleborg 7 juli 2022

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person har skadats i samband med att polis avlossade ett skott på gågatan i Hudiksvall på onsdagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.