Skogsbrand utanför Arbrå under kontroll – helikoptrar återgår

Uppdaterad
Publicerad

Flera brandbilar och helikoptrar tillkallade under torsdagen för släckningsarbete vid en skogsbrand i Arbrå utanför Bollnäs. Strax innan klockan 19 på torsdagskvällen kunde helikoptrarna återgå.

– Branden verkar vara under kontroll, säger Anders Lindgren, larm- och ledningsbefäl vid räddningstjänsten i Hälsingland.

Runt halv två-tiden på torsdagseftermiddagen tillkallades räddningstjänsten till en brand öster om Arbrå i Bollnäs Kommun.

– Det första larmet handlade om en yta på 20 gånger 20 meter, men elden sprider sig snabbt till följd av vinden och branden är i svårframkomlig terräng, säger SOS räddningstjänst.

Enligt Ljusnan brann en yta på omkring 400 gånger 200 meter. Flertalet brandbilar var på plats och två helikoptrar vattenbombade området.

– Det ser ut att ha fått rätt så bra god effekt med vattenbombningarna från helikoptrarna. Man har lyckats ringa in branden med brandslangar så nu håller vi på och släcker lite punktbränder, säger Anders Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.