Skottlossning i Gävle i natt – fem personer gripna

Publicerad

Totalt fem personer greps natten mot onsdagen i Gävle. Det handlar om två separata händelser i Andersberg och på Brynäs.

– Det är allmänheten som upplever någon form av skottlossning och ringer in till oss, säger Mikael Hedström vid polisen.

Klockan var strax innan 02:30 natten mot onsdagen när polisen larmades till Andersberg. Polisen mötte snabbt en bil som de valde att kontrollera. I bilen satt två personer som är tidigare kända av polisen och man hittade också ett vapen i bilen.

Personerna greps på plats misstänkta för grovt vapenbrott.

Vapenbrott på Brynäs

Tidigare under natten, klockan 02:05, larmades polisen om en grupp människor på Brynäs som betedde sig annorlunda. Enligt den person som slog larm hade gruppen vapen med sig och en fyrhjuling.

När polisen kom till platsen var det dock ingen kvar och man letade sedan efter gärningsmännen med hjälp av en hundpatrull.

Hundpatrullen hittade fyrhjulingen och senare även tre personer som greps misstänkta för vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.