Magda Lindblom och Amanda Nilsson, Hudiksvall, har producerat en så bra skräckfilm att de nu får åka till Hollywood för att möta ett av världens största filmbolag. Foto: Cissi Eriksson Granér/SVT

Skräckfilm från Hudik vann tävling – nu väntar Hollywood

När en ensam flicka hittar en speldosa underligt placerad i en trappa blir dess melodislinga plötsligt kuslig. Amanda Nilsson och Magda Lindbloms korta skräckfilm har blivit bäst i Sverige, nu ska de till Hollywood för att möta andra filmskapare.

TV: Se hela det kittlande reportaget med filmskaparna här – om du vågar

Med sin kortfilm ”Blund's lullaby”, en skräckversion av John Blund, har Magda Lindblom och Amanda Nilsson från Hudiksvall korats som bästa svenska film i en internationell filmtävling utlyst av det stora filmbolaget Warner Bros.

– Vi var ganska bestämda om att vi skulle lyckas, säger Magda Lindblom.

– Allt började med att jag hittade en gammal John Blund-speldosa hemma hos min mamma, och då kändes det självklart att vi skulle bygga vidare på det, säger Amanda Nilsson.

Belöningen: Hollywood

Som pris ska de nu få åka till Hollywood i Los Angeles för att träffa filmskapare, bland andra deras idol David F Sandberg, regissör bakom skräckfilmer som ”Lights out” och ”Annabelle: Creation”.

– Det är jättestort! Det är större än vad vi själva tror, säger Amanda Nilsson.

Stora drömmen närmare

Fascinationen för skräckfilm har de båda haft sedan de egentligen var för unga för att se den typen av film, och i kombination med ett stort intresse för foto och film så har det blivit naturligt för de båda att skapa skräckfilmer. Drömmen om att någon gång producera en långfilm med skräcktema tror de har kommit närmare i och med vinsten.

– Det har fått oss att planera ännu mer, vi har fått bekräftelse på att vi kan det här, säger Magda Lindblom.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer