Skutskärs supportrar jobbar för nya finalframgångar

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen är det SM-final i bandy och i Skutskär vill man förstås upprepa fjolårets succéguld. Dessutom hoppas man på att tillsammans med finalmotståndarna från Västerås SK slå förra årets publikrekord för dambandyfinalen.

När Skutskär tog SM-guld i bandy förra året bidrog lagets anhängare starkt till att det slogs publikrekord för damfinalen. Och till årets final jobbar de gulgrönas supportrar hårt för att upprepa succén från i fjol.

Flaggtillverkning

När vi hälsar på i klubblokalen är några supportrar i full färd med att tillverka gröna flaggor som ska användas vid finalen i Uppsala.

– Efter förra året så vet man vad man kan få uppleva om det faktiskt blir ett guld. Att få uppleva det igen skulle vara helt fantastiskt. Det är därför vi är här nu också för att ge tjejerna de bästa förutsättningarna, säger Johannes Siirtola som förutom att spela i Skutskärs herrlag också är en av de som helhjärtat kommer att stötta damlaget på lördag.

Hoppas på storpublik

Förra året såg drygt 5 900 åskådare damfinalen och Skutskär hoppas att tillsammans med Västerås anhängare se till att överträffa fjolårets rekord.

I år är det två supporterbussar som är bokade vilket är mindre än för ett år sedan men det finns andra sätt att ta sig till Uppsala. Till exempel via tåg. Och Upplands Lokaltrafik har dessutom utlovat gratis resor under lördagen för den som har en finalbiljett.

Har förvarnat om anstormning av supportrar

– Vi har förvarnat Upplands Lokaltrafik att det kommer bli många resande på avgångarna på morgonen från Gävle, Skutskär och Älvkarleby. Så de har kopplat dubbeltåg, om jag fattat det rätt och är beredda på en viss gröngul anstormning berättar Skutskär IF:s ordförande Sören Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.