Miljöpartiets Theresé Metz tycker att det är självklart att skattepengar inte ska användas till alkohol. Moderaternas William Elofsson håller inte med. Foto: SVT

Slutskålat i Gävle kommun – alkoholfri policy klubbad

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det slut på vin- och spritdrickandet på skattebetalarnas bekostnad. Kommunfullmäktige i Gävle tog på måndagen beslut om nya riktlinjer för sin representation.

Beslutet i kommunfullmäktige på måndagen innebär att Gävle kommun nu helt slutar bekosta alkohol i samband med representation, det vill säga middagar och dylikt.

De gamla riktlinjerna från 1999 har möjliggjort vissa undantag från helt alkoholfri representation då det varit tillåtet att servera exempelvis vin och starköl.

Även i samband med firandet av de som varit anställda i kommunen i 25 år kommer nu möjligheten att servera exempelvis vin till maten, försvinna. I klippet ovan hör du hur två av politikerna tycker om regeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.