SM i draghund i Gävle – 300 tävlande gör upp om guldet

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår SM i draghund på Skidstavallen i Gävle. En tävling som ingår i världscupen, därför deltar tävlande från andra länder i mästerskapet.

Nästan 300 tävlande är med i årets upplaga av SM-draghund och mer än 800 hundar kommer att inta skogarna kring Skidstavallen.

– SM-draghund startade i Gävle, det är liksom vaggan för draghundsporten i Sverige och det känns kul att vi har så många tävlande med trots vädret, säger Petter Hillborg arrangör för SM-draghund.

Arrangören Petter Hillborg hoppas på att locka många besökare till årets upplaga av SM-Draghund. Där samspelet mellan hund och människa dras till sin yttersta spets. Många har laddat inför mästerskapet i månader av hårdträning.

– Jag vill tipsa om stafetten på söndag vid klockan två tiden där det är masstart med alla tävlande, det är en otroligt häftig upplevelse att se, säger Petter Hillborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.