Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tina Hammarström driver en klädaffär i Sandviken. Hör henne berätta i videon hur lågkonjunkturen påverkat hennes företag. Foto: Mikael Johansson/SVT

Småföretagaren i länet mår sämre – men bättre än i resten av landet

Uppdaterad
Publicerad

Småföretagaren i Gävleborg mår sämre än för ett år sedan, men mår betydligt bättre än småföretagaren i resten av landet. Det visar årets Småföretagarbarometer.

– Det sker en inbromsning, men trots det så kommer Gävleborgs län ut starkare än övriga landet, säger Eva Cooper, regionchef för Företagarna i Gävleborg.

Kompetensproblem

Barometern visar bland annat sysselsättningsnivån och orderingången förväntas sjunka det kommande året. Det stora problemen är att hitta personal med rätt kompetens.

– Behöver man anställa så räcker det inte att personen har 50 procent rätt kompetens, den måste ha hundra. Annars blir det problem, säger Tina Hammarström, som driver ett klädföretag i Sandviken.

Hör henne berätta i videon hur lågkonjunkturen påverkat hennes företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.