Hör när torghandlaren Mahtab Hossian berättar hur snöovädret påverkar hans arbete Foto: Neda Ameli/SVT

Snöovädret ställde till det för torghandlarna i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndag utfärdade SMHI klass 2-varning för kraftigt snöfall i hela Gävleborg. Något som ställde till de för torghandlaren Mahtab Hossian i Gälvle. Vädret hindrar inte bara hur snabbt de kan få upp sitt stånd utan också deras försäljning.

 – I vanligt fall tar det en och en halvtimme att ställa upp vårt stånd, men i och med vädret tog det en timme extra. Om det är fint väder kommer folk och handlar, men såhär är det svårt med försäljning, säger Mahtab Hossian torhandlare i Gävle.

Nu hoppas Mahtab på varmare grader och att snön smälter fort, inte bara för att de ska kunna arbetat snabbare och för försäljningens skull, utan också för att det blir lätt kallt om händer och fötter.

– Det blir lätt kallt när man står ute, därför är hösten min favorit säsong. På sommaren vet man inte om det är sol eller kyla, men på hösten är det skönt, säger Mahtab Hossian och fortsätter vidare med att ställa iordning för dagens försäljning.

SMHI ändrade varningen för länet under måndagen från klass 2-varning till klass 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.