Åsa Lindestam (S). Foto: Malin Eirefelt/SVT

Positiv stämning på Socialdemokraternas valvaka trots väljartapp

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Socialdemokraternas ser ut att backa och får ett preliminärt valresultat på 26,2 procent var stämningen positiv på partiets valvaka i Söderhamn. 

– Eftersom Miljöpartiet är våra kompisar är det viktigt att de hänger kvar. Om resultatet står sig och det blir så här jämnt har vi en tuff höst av förhandlingar framför oss, säger riksdagsledamoten Åsa Lindestam (S).

Står fast vid hållningen mot SD

– Vi är helt överens inom partiet. Vi tar aldrig stöd av SD, säger Lindestam (S) efter att vallokalsundersökningen visade 141 mandat till Alliansen och 140 till de rödgröna.

Val 2018 – #dinröst

Intenstivt valarbete

– I år har vi genomfört det mest intensiva valarbetet sedan jag gick med 1974. Duger inte det här vet jag inte vad som duger, säger veteranen Lennart Gard (S) i Söderhamn.

Positiva vindar

Tidigare val har S resultat sjunkit under kvällen när fler och fler distrikt räknas. Åsa Lindestam är därför glad att S siffror hittills gått upp och är nu över 28 procent.

– Vilka siffror vi börjar få, säger Åsa Lindestam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet