”Vi följer utvecklingen med oro såklart” – säger John-Erik Jansson (c), kommunstyrelsens ordförande Söderhamn. Foto: SVT,

Söderhamn värst coronadrabbat i hela landet

Uppdaterad
Publicerad

Under vecka 50 insjuknade 294 personer i covid-19 i Söderhamns kommun. Det gör Söderhamn till den mest coronadrabbade kommunen landet i förhållande till invånarantal just nu. Något som Aftonbladet var först att berätta om.

Antalet covidsmittade i Söderhamn skenar. Under vecka 49 smittades 213 personer. Veckan efter insjuknade 294 personer, vilket utgör 1,1 procent av invånarna i kommunen.

– Vi följer utvecklingen med oro såklart. Vi är ju villiga att ta del av ytterligare rekommendationer över hur vi ska hantera den här situationen givetvis. Vi är lyhörda och gör gärna mer om det skulle krävas, säger John-Erik Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande Söderhamn.

Hög sjukfrånvaro bland vårdpersonal

Under vecka 50 var även upp emot var femte vård- och omsorgsanställd inom Söderhamns kommun sjukfrånvarande.

– Det är kring omhändertagandet av äldre som jag känner störst osäkerhet, och även störst ansvar inför att lösa, säger John-Erik Jansson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.