Se när Rita Milcha berättar om vad hon tycker om sommarskolan Foto: Linnea Nilsson

Sommarskola ger elever i Sandviken en ny chans

Uppdaterad
Publicerad

Den här tiden på året har de flesta eleverna sommarlov, men inte alla. I Sandvikens kommun har två veckors sommarskola pågått, där 75 elever från olika skolor deltar. De samlas på Norrsätraskolan där behöriga lärare finns på plats för att hjälpa eleverna.

– Sommarskolan är till för elever som av olika anledningar inte haft möjlighet att nå målen att få chans till extra tid, säger Ulrika Persson, svensk- och engelsklärare.

Koncentrerar sig bättre

Rita Milcha gick nyligen ut årskurs 9 på Björksätraskolan. Hon valde att gå i sommarskola för att nå målen i matematik och kemi, för att till slut ta sig in på gymnasiet.

– Det är inte lika mycket folk som när man går i vanlig skola och det gör att man koncentrerar sig bättre, säger hon.

”Nian är en årskurs där man behöver satsa på allt”

Att gå i sommarskolan ser ut som en vanlig skoldag. Eleverna kommer dit på morgonen och har olika arbetspass tillsammans med lärare.

Amira Adam tror att de här två veckorna kommer ha en stor betydelse inför hösten då hon börjar nionde klass.

– Nian är en årskurs där man behöver satsa på allt, inte bara i ett ämne. För att kunna få det man vill ha måste man jobba jättemycket och ge allt man har, så de här två veckorna kommer att hjälpa mig väldigt mycket, säger hon.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.