Michael Sundlöv har SM-guld 2012 som sportchef och 1993 som spelare när han stod i mål. Foto: Anders Sundin/SVT

Sportchef Michael Sundlöv lämnar Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs sportchef Michael Sundlöv slutar i föreningen i samband med att hans kontrakt går ut den 30 april. Han har varit ansvarig för herrlaget i två olika omgångar sedan 2004.

Efter två år lämnar Michael Sundlöv posten som herransvarig i Brynäs IF. Parterna har inte kommit överens om en förlängning av det utgående kontraktet.

— Sundlöv har lagt ner sin själ i den här föreningen och jag är tacksam för hans insatser de senaste åren. Vi har diskuterat och förhandlat en längre tid där båda parter varit positiva till en fortsättning. Men i slutändan har vi inte lyckats komma överens och vi har nu beslutat att avsluta förhandlingarna, säger Michael Campese, klubbdirektör i Brynäs IF, i ett pressmeddelande.

Rörig säsong

Säsongen 2020/21 har varit en av Brynäs herrlags rörigaste i historien. Spelare och ledare runt laget har smittats av corona vid flera tillfällen vilket gjort att mängder med matcher ställts in och flyttats fram och tillbaka. Dessutom går det mycket dåligt sportsligt, just nu ligger laget på trettonde plats och riskerar att få kvala för att hålla sig kvar i högsta serien.

Osäkerheten kring vilken serien Brynäs spelar i nästa år och nu avsaknaden av en sportchef gör att lagbygget inför nästa säsong blir lidande.

Förutom att ha vunnit SM-guld 2012 som sportchef stod Michael Sundlöv i mål i guldlaget 1993.

— Det var fantastiskt att få återvända till Brynäs. Det är klubben i mitt hjärta. Men ibland fungerar det inte och denna gång har vi inte nått en lösning. Jag har själv förhandlat med spelare där båda parter velat hitta en lösning men där det i slutändan inte går. Så är det i det här fallet också, säger Sundlöv, säger i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.