Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I oktober förra året häktades Sandvikenbon misstänkt för grovt vapenbrott i Stockholm. En händelse som enligt åklagaren i fallet har kopplingar till Foxtrotnätverkets konflikt. Hör åklagaren i videon. Foto: Rikard Berglin

Sprängningen i Sandviken kopplas till Foxtrotkonflikten

Uppdaterad
Publicerad

Sprängningen i måndags i Sandviken har en koppling till den stora foxtrotkonflikten. Anhöriga till en Sandvikenbo som suttit häktad för grovt vapenbrott i Stockholm är bosatta på adressen i Sandviken.

Sandvikenbons koppling till Foxtrotsnätverkets konflikt bekräftas av den åklagare som utreder händelsen i Stockholm.

– Fallet går in i den stora konflikten på något sätt, säger kammaråklagare Sandra Johansson.

Bombdåd i Sandviken 2024

Anhöriga

Sandvikenbon greps och häktades tillsammans med en annan person i Brandbergen i Stockholm misstänkta för grovt vapenbrott i början av oktober förra året. Samma dag som de båda männen greps inträffade ett mordförsök i Brandbergen, men det ska inte ha någon koppling till Sandvikenbons gripande.

– I den utredning som jag håller på med ingår inget mordförsök, säger Sandra Johansson.

Sandvikenbon har släppts ur häktet men är fortsatt misstänkt för brottet.

Sprängladdning

Polisen vill inte uttala sig om gängkopplingen i Sandvikensprängningen.

– Vi kan konstatera att någon form av sprängladdning har använts. Men vi väntar fortfarande på svar från den tekniska undersökningen, säger Mathias Rutegård, polisens presstalesperson.

Brottsrubriceringen är allmänfarliga ödeläggelse.

Rättelse: I en tidigare version skrev vi att mannen suttit häktad misstänkt för förberedelse till mord, vilket inte stämmer. Han har suttit häktad misstänkt för grovt vapenbrott i ett ärende som även rör förberedelse till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdåd i Sandviken 2024

Mer i ämnet