Prishöjningarna på drivmedel är enligt polisen en bidragande faktor till ökandet av dieselstölder. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stor ökning av dieselstölder i Gävleborg – mer än dubbelt så många som ifjol

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen anmäldes det under första kvartalet i år mer än dubbelt så många dieselstölder i Gävleborg än under samma period 2021. Det rapporterar P4 Gävleborg.

Det är skog- och jordbrukare som drabbas mest av stölderna. Åkare och entreprenadföretag på skogsbelagda arbetsplatser är även de påverkade. 

– Det går inte en vecka utan att vi inte blir av med diesel någonstans, säger maskinentreprenören Martin Berglund i Valbo i en intervju med P4 Gävleborg.

Dieselprisernas ökning är en orsak

Stölderna av diesel har länge varit ett förekommande fenomen menar polisens presstalesperson Mikael Hedström. Enligt honom är det även kopplat till prisökningen av drivmedlet och sker av både organiserad brottslighet och privatpersoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.