Polisen presstalesperson Mikael Hedström berättar om utredningen kring mordet i Sandviken. Foto: SVT

Man skjuten i Sandviken – polis misstänker MC-mord

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits till döds i en lägenhet i Sandviken under natten. Polisen misstänker att mordet har koppling till MC-kulturen.

En kvinna har anhållits skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Det var vid klockan 22.45 på måndagskvällen som larmet kom till polisen, och flera enheter skickades till stadsdelen Nya Bruket i centrala Sandviken. Under tisdagen bekräftade polisen att en man har skjutits ihjäl i lägenheten.

Mannen har förekommit inom grupperingar inom MC-kulturen, enligt polisen.

Skottdrama i Sandviken

– Vi är i stabsläge, säger Linda Widegren, presstalesperson på Polisen Region Mitt.

Stabsläge innebär att nyckelfunktioner inom polisen samlas och utvärderar information, för att snabbt kunna sätta igång en ny verksamhet. En kvinna har anhållits som skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Polis söker vittnen

Enligt uppgifter till SVT Nyheter såg det ut som att ”flera poliser gick ut och in genom en lägenhet” sent på kvällen. Minst ett bostadshus har spärrats av, och polisen ställde upp utanför fastigheten med förstärkningsvapen.

Vittnen har hört skott och sett en person lämna platsen, enligt polisen. Nu leds ärendet av åklagare.

Anhöriga till offret underrättades under tisdagsmorgonen. Polisen söker nu vittnen som kan ha sett eller hört något under natten.

Polisen kommer att finnas på plats i Sandviken under dagen, bland annat för att öka tryggheten bland medborgarna. Under natten inträffade även en misstänkt mordbrand i området, men dessa händelser har ingen koppling enligt polisen.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama i Sandviken

Mer i ämnet