Fr v Johan Byström, hälsospecialist Skutskärs bruk, Joachim Morath, vd Feelgood och Henrik Holm, platschef Skutskärs bruk. Foto: Per-Erik Jäderberg

Stora Ensos bruk kan bli Sveriges friskaste företag

Publicerad

Av drygt 150 nominerad företag nationellt är Stora Ensos bruk i Skutskär en av totalt sex finalister som kan koras Sveriges friskaste företag 2017.

Priset går till det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats. Tanken är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom initiativet står hälsoföretaget Feelgood samt en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa.

Sveriges friskaste företag grundar sig på en utvärdering av fyra övergripande faktorer som har sin utgångspunkt i ledande forskning om vad som kännetecknar organisationer med fler friska medarbetare än andra; systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv.

Vinnaren presenteras i februari 2018 och kommer att utses av en jury som består av följande experter inom arbetsmiljö och hälsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.