Kommunikationsenhetens anställda tycker ledningen agerar osäkert

Stort missnöje bland regionanställda

Uppdaterad
Publicerad

Trots en fördubbling av Regions Gävleborgs kommunikationsavdelning är missnöjet över hur cheferna styr verksamheten där stort bland personalen, det uppger Radio P4 Gävleborg.

Kostnaden för kommunikationsavdelningen har gått från 11 miljoner till 27 miljoner på tio år. I en medarbetarundersökning som Sveriges Radio Gävleborg har gått igenom framkommer ett stort missnöje bland personalen.

Cheferna får mycket låga betyg i. Enligt den enkäten framkommer att uppdrag och mål är otydliga och att högre chefer visar svagt intresse och lite uppskattning.

– Ytterst har det inte funnits någon styrning uppifrån, alltså ingen styrning alls. Alla bara famlar och gör det de tror är det som ska göras, skriver en anonym medarbetare i enkäten som radion tagit del av.

– Förändringar har drivits igenom i en takt och vårt arbete har inte utvecklats i samma takt och det tror jag har bidragit till att resultatet av medarbetarenkäten är lågt på vissa delar, säger Anna Eklund, enhetschef på kommunikationsavdelningen, till radion.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.