Platsen är avspärrad och vaktas i väntan på polisens tekniker som ska genomföra en brottsplatsundersökning. Foto: Mikael Johansson/SVT

Kvinna skjuten till döds i Ljusdal – man jagades med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern har skjutits till döds i Ljusdals kommun och en förundersökning om mord är inledd. En man har gripits misstänkt för mordet. Under torsdagsförmiddagen ska polisen genomföra en teknisk undersökning och just nu är platsen avspärrad.

Under onsdagskvällen pågick en stor polisinsats, med flera patruller och helikopter, utanför Färila. Enligt uppgift till SVT Nyheter hade det skett en skottlossning.

– Vi utreder ett grovt brott. Insatsen pågår just nu, vi kommenterar inte mer i nuläget, sa Thomas Bertze, RLC-befäl vid polisen till SVT Nyheter då.

Skottdramat i Färila
Foto: Mikael Johansson/SVT

Man greps i Ovanåker

Natten mot torsdag gick polisen ut och berättade att en kvinna skjutits till döds i Ljusdals kommun och att en man har gripits i Ovanåkers kommun.

På sin hemsida skriver polisen att gripandet gick lugnt till. Mannen och kvinnan ska enligt polisen vara bekanta med varandra. Något som även Åklagarmyndigheten bekräftar.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och en förundersökning om mord är inledd. Förundersökningen leds av åklagare.

Bekanta sedan tidigare

I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten uppges det att mannen anhölls vid 01.35 under natten till torsdag på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åklagarmyndigheten kommer förhör att genomföras med den misstänkte efter att han tilldelats en offentlig försvarare.

Senast på söndag klockan 12 ska åklagaren fatta beslut om den misstänkte ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Platsen avspärrad

När SVT är på plats under torsdagsförmiddagen är platsen avspärrad och vaktad i inväntan på polisens tekniker som ska genomföra en brottsplatsundersökning.

På torsdagseftermiddagen når SVT mannens advokat, Bo Karlsson, på telefon. Vid uppringningstillfället är han på väg till sin klient som han ännu inte talat med, och han kan inte lämna några kommentarer gällande fallet.

SVT Gävleborg söker åklagare för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdramat i Färila

Mer i ämnet