Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Emelie Carlström på Gefle Studentkår berätta hur hon ser på att fler studenter har anmälts och stängts av för fusk. Foto: Nadya Norton/SVT

”Vi står aldrig bakom fusk” – studentkåren på Högskolan i Gävle efterlyser bättre information

Uppdaterad
Publicerad

Förra året anmäldes 125 studenter för misstänkt fusk på Högskolan i Gävle. Studentkåren efterlyser nu bättre information till studenter om vad som faktiskt är fusk.

– Alla nya studenter ska känna sig väl informerade vad fusk och plagiat innebär samt hur man refererar korrekt. Oavsett om det är en uppsats eller salstenta i nytt format, så ska man veta exakt var gränserna går och vad man får och inte får göra, säger Emelie Carlström, vice ordförande i Gefle Studentkår och studentrepresentant i disciplinnämnden.

Det är disciplinnämnden på högskolan som tar beslut om en student ska stängas av för fusk. Två personer från Gefle studentkår är med i nämnden, ordföranden och vice ordförande. De ska ha studentperspektivet.

I videon ovan kan du se Emelie Carlström berätta om hur hon ser på att fler studenter har anmälts och stängts av för fusk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gävleborg - Högskolan i Gävle

Mer i ämnet