Humorserien Nordic Hillbillies med bröderna Billy och Leif Öhman ska börja gå på SVT Play i slutet av mars. Foto: SVT

Succéserien Nordic Hillbillies på SVT

Publicerad

Klas Eriksson, ursprungligen från Hudiksvall, har skördat stora framgångar med humorserien Nordic Hillbillies på Youtube. Nu står det klart att andra säsongen ska sändas på SVT Play.

”I dag är jag så jävla stolt och glad! För inte ens ett år sedan la vi ut det första klippet med Leif & Billy på youtube och nu ska vi göra en säsong av Leif & Billy till SVT Play! Tack till alla er som har tittat och stöttat oss. Ni är underbara! Nu kör vi!” skrev Klas Eriksson på sin Facebooksida på måndagen.

Serien handlar om de två föräldralösa bröderna Leif och Billy Öhman i Norrland. I andra säsongen flyttar Stockholmstjejen Elin, spelad av Happy Jankell, in i huset bredvid.

Relation sätts på prov

Lillebror Billy, spelad av Alfred Svensson, upptäcker att han kan lära sig en del av henne då det visar sig att Elin är bättre på jakt, fiske och friluftsliv än storebror Leif (spelad av Klas Eriksson). Det gör att brödernas relation hamnar i gungning.

Serien har premiär i SVT Play den 27 mars.

Karaktärer och skådespelare

Leif Öhman – Klas Eriksson

Billy Öhman – Alfred Svensson

Elin Grönstedt – Happy Jankell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.