Brand härjade på Billerud Korsnäs i Gävle under natten

Publicerad

En kraftig brand bröt vid 02-tiden, natten mot söndag ut inne på Billerud Korsnäs anläggning i Gävle. Branden var svår att komma åt då det brann i en sodapanna, 25 meter upp på ett tak.

Släckningsarbetet pågick under hela natten men var under kontroll vid sjutiden på söndagsmorgonen.

– Nu måste vi titta på vad som har hänt, hur det kunde hända samt säkerställa att det inte händer igen, säger Angelica Eriksson på Billerud Korsnäs.

Driftstopp för underhållsarbete

Pappersbruket har precis haft en veckas driftstopp för att hantera sitt årliga underhållsarbete och planen var att produktionen skulle återupptas igen till veckan.

Hur nattens brand kommer att påverka produktionen fram över är ännu oklart. Skadornas omfattning måste först bedömas enligt Angelica Eriksson. Nu påbörjas arbetet med att ta reda på hur branden uppstod samt för att ta reda på hur den påverkar anläggningen. 

En entreprenör fick lättare rökskador men behövde inte föras till sjukhus utan behandlades på plats.

Om Billerud Korsnäs i Gävle

Visa

Vid produktionsanläggningen i Gävle tillverkas förpackningar för drycker och livsmedel. I anläggningen produceras även det yttre tryckbara lagret på kartonger av wellpapp. Vätskekartongerna används till livsmedel så som mjölk, vatten, juice, smoothies och livsmedel så som krossade tomater, bönor och såser. Varje dag produceras material till 200 miljoner dryckesförpackningar i anläggningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer