Gävle sjukhus. Arkivbild. Foto: TT

Svårt fall av kroppslöss på Gävle sjukhus – rum i karantän

Publicerad

En patient som lades in på Gävle sjukhus hade extremt mycket kropplöss. Patientens rum sattes i karantän och efteråt fick både sängkläder och madrass brännas.

Det var i samband med att patienten skulle vårdas för en sårskada tidigare i augusti som man insåg att patienten dessutom led av stora mängder kroppslöss.

Madrassen brändes

Patienten lades på ett enkelrum på allmänmedicin. När patienten vårdats färdigt sattes rummet i karantän i en vecka och bland annat sängkläder och madrass brändes, skriver Gefle Dagblad.

Personal som tidningen talat med uttrycker kritik mot att patienten vårdades på en vanlig vårdavdelning och menar att isoleringen på enkelrummet inte var tillräckligt säker för andra patienter. Personalen på avdelningen fick heller ingen information om att patientens svåra lusproblem.

Händelsen utreds nu internt, skriver Gefle Dagblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.