Sveriges regering samlad på Harpsund i augusti 2017 Foto: Anders Wiklund/T

Svenska regeringen flyttas till Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Den 7 september hälsar landshövding Per Bill regeringen välkomna till Gävleborg och Gävle slott där statsminister Stefan Löfvén och ministrarna ska hålla sitt regeringssammanträde.

– Vi är mycket stolta och glada över att regeringen valt att förlägga sitt sammanträde hos oss och hälsar dem varmt välkomna till vårt fina län och slott, säger Per Bill på Länsstyrelsens hemsida 

Innan regeringssammanträdet kommer Per Bill och regionråd Eva Lindberg att ge en kort presentation av Gävleborg och lyfta fram några av de framgångsfaktorer och framtida utmaningar som vår region står inför. Det blir också en kort information om verksamheterna inom Länsstyrelsen och Region Gävleborg.

– Jag kommer att presentera min skrytlista med bra saker om Gävleborg och de goda förutsättningar som har stor betydelse för en fortsatt positiv utveckling i vårt län, säger Per Bill.

Efter regeringssammanträdet kommer statsråden att göra besök på en rad orter i flera län runt om i närområdet för att uppmärksamma regeringens välfärdssatsningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.