Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Gävleborgs bevakning stärks av en ny redaktion i Sveg Foto: SVT

SVT:s bevakning av Gävleborg stärks – ny redaktion öppnar i Sveg

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart: Sveriges Television öppnar en redaktion i Sveg. Redaktionen får i uppdrag att bevaka både Jämtland och Gävleborg. Det innebär förstärkt bevakning av västra Hälsingland och orter som Färila, Los och Hamra.

SVT:s vd Hanna Stjärne

– Det här är en historiskt stor satsning på lokal journalistik. Tio nya redaktioner ska starta – fyra av dem redan i år, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

I dag har SVT nyhetsredaktioner på 40 ställen runt om i landet. Målet är att SVT ska finnas på 50 platser om tre år. Förutom Sveg kommer de nya redaktionerna att ligga i Lund, Fagersta och Flemingsberg i Huddinge kommun.

Förstärkt bevakning av Gävleborg

Just i Sveg blir det en enmansredaktion som öppnar efter sommaren. Redaktionen kommer att ha i uppdrag att bevaka både Jämtland och Gävleborg.

– Det känns fantastiskt roligt att vi ska öppna en redaktion i Sveg. Därifrån når vi västra Hälsingland och kan förstärka vår bevakning av orter som Färila och Los. Det är också ett område som präglas av glesbygdsfrågor och som samtidigt har en stor turismnäring, säger SVT Gävleborgs redaktionschef Joanna Wågström.

Med en ny redaktion i Sveg kan SVT bevaka stora delar av södra Norrlands inland med Härjedalen, västra Hälsingland och norra Dalarna.

– Vi kommer att kunna täcka ett område som i dag är en stor vit fläck sett till SVT:s nätverk av redaktioner, säger Joanna Wågström.

Hela Sveriges television

– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna kommer att bevaka det svenska samhället i all dess komplexitet. Urvalet speglar vårt land med större och mindre orter och gör det möjligt för reportrarna att ännu bättre granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna, säger Hanna Stjärne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer