Foto: TT

Sweatt om Brynäs: ”Ingen verklig utmanare”

Publicerad

I mars i år lämnade den amerikanske forwarden och publikfavoriten Bill Sweatt Brynäs IF för Luleå Hockey.

I en artikel på sin nya klubbs hemsida förklarar Bill Sweatt att han lämnade Brynäs eftersom han inte såg sitt gamla lag som ”en riktig utmanare”.

– I diskussionerna med Luleå Hockeys sportsliga ledning stod det ganska tidigt klart att man går för att vinna guld och att man skulle sätta samman ett lag för detta, säger Bill Sweatt till Luleå Hockeys hemsida.

Sweatt tyckte inte att säsongerna i Brynäs hade gett honom chans att vinna.

– Jag har inte haft chansen att spela för en verklig utmanare tidigare, så jag kände att det här var en verklig chans att vinna något som senior.

Den före detta Brynästränaren Niklas Czarnecki har anklagats för att ha uttryckt sig på ett liknande sätt när han 2011 bytte Brynäs mot Färjestad. I en intervju i Nya Wermlands Tidning ska Czarnecki efter bytet ha sagt ”Tänk dig att för första gången stå framför ett lag som kan vinna SM-guld”, något Czarnecki förnekar i en intervju i Arbetarbladet.

Året efter Czarnecki lämnat laget vann Brynäs SM-guld. Torsdagen 8 oktober möter Brynäs IF Luleå Hockey på Gavlerinken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.