André Myhrer går för guld i Pyeongchang. Foto: Bildbyrån

Sydkorea kan bli Myhrers sista OS – ”Guld hade suttit fint”

Publicerad

35-årige André Myhrer från Bergsjö har signalerat att slutet på karriären närmar sig, därmed kan OS i Sydkorea bli hans sista. Medaljer har han sedan tidigare, men guldet saknas.

Hemma i Hudiksvall i november 2016 berättade André Myhrer att den alpina karriären går mot slutet.

– 2019 har vi VM i Åre och det är väl någonstans där jag ser ett slut på karriären. Jag ska inte säga att det blir så men det känns som ett ganska bra slut, sa André Myhrer till SVT då.

Därmed ser OS i Sydkorea ut att bli Bergsjö/Hassela-åkarens sista olympiska mästerskap. Innan avfärd gick tankarna så här:

– Jag har ett brons med mig från Vancouver, en fjärdeplats från Turin och Sotji var ett tufft OS för min del så jag saknar den där guldmedaljen som alltid har funnits i bakhuvudet när jag har lagt upp mina mål så det hade suttit fint, säger André Myhrer.

”En liten utmaning”

Säsongen har börjat bra för Myhrér med tre pallplatser i världscupen. Det är dock tävlingar i Europa, Sydkorea ligger längre bort vilket innebär en tidsskillnad på åtta timmar mot Sverige.

– Det är en liten utmaning men vi kommer nog att ha god tid på oss att acklimatisera oss och få känna in lite OS-atmosfär och träna på plats, säger André Myhrer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.