Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Gävle station och hör vad pendlarna tycker om förseningarna. Foto: Amanda Alvarsson/SVT, Rikard Berglin/ SVT

Tågpendlaren: ”Två timmar sen till jobbet varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

Nästan 189 000 minuter på 33 426 avgångar. Så försenade var tågen från Gävle station förra året. Störningarna för regionaltågen här är värst i hela landet efter Stockholm central.

– Två timmar sen varje dag till jobbet, säger Boston Borgersen om hur det påverkar honom.

Förra året var det sämsta tågåret i Sverige sedan 2013. Regionaltrafiken som går från Gävle station är näst sämst i landet – efter Stockholm central. I genomsnitt var regionaltågen från Gävle fyra minuter sena, och på Stockholms central fyra och en halv minut.

Förseningarna är något som pendlare på Gävle station märkt av. En av dem är Boston Borgersen som bor i Gävle men arbetar i Stockholm.

– Det är bedrövligt! säger han.

Även Annika Larsson och Baboucarr Sarr har märkt av att det inte går att lita på avgångs- och ankomsttiderna för tågen. Följ med till Gävle station och hör vad de tycker om de nästan 189 000 försenade minuterna i klippet ovan.

Här är tågen oftast försenade:

Regionaltrafik (Medeldistan, 2023)

Stockholm C

Genomsnittlig försening vid ankomst: 4.536650

Antal ankomster: 66957

Gävle C

Genomsnittlig försening vid ankomst: 4.095552

Antal ankomster: 42504

Uppsala C

Genomsnittlig försening vid ankomst: 3.878357

Antal ankomster: 57206

Flemingsberg

Genomsnittlig försening vid ankomst: 3.361968

Antal ankomster: 36296

Källa: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.