Varken taxin eller bussen på bilden har något samband med olyckan. Foto: TT/Montage

Taxi körde på bussförare

Uppdaterad
Publicerad

En bussförare från Bollnäs blev påkörd av en taxiförare på Stadsgårdskajen i Stockholm i samband med lastning av bagage. Enligt en anmälan ska taxiföraren avsiktligt ha kört på bussföraren.

– Han körde först på en gång sedan backade han tillbaka och körde på en gång till, säger Ulf Eriksson, bussförarens chef och VD för Bollnäs busstrafik AB.

Bussbolaget kör dagligen mellan Bollnäs och Birkaterminalen på Stadsgårdskajen i Stockholm. Enligt företagets VD Ulf Eriksson är det ofta kaotiskt på platsen eftersom det är trångt för både bussar och taxibilar vid terminalen.

Kördes på två gånger

Den 12 januari ska det ha uppstått en situation vid färjeterminalen vid Stadsgårdskajen i Stockholm som gjorde att en taxiförare körde på en av Bollnäs busstrafiks förare. Inte bara en gång utan två gånger och sedan smet i från platsen.

Händelsen är anmäld både till polisen och till Arbetsmiljöverket.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.