Tidningstryckeri läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Mittmedia har beslutat att lägga ned tidningstryckeriet i Hudiksvall. Tio medarbetare berörs.

Det handlar om totalt tio personer som kommer att förlora sina jobb när tryckeriet i Hudiksvall, som funnits sen början av1900-talet, till hösten kommer att läggas ned.

I dag trycks alla Hälsinglands dagstidningar som ägs av Mittmedia-koncernen på tryckeriet. Framöver kommer tidningarna att tryckas på ett annat av Mittmedias tryckerier utanför Hälsingland. Det kan på sikt få konsekvenser för läsarna, tror Lars Sundin ordförande i journalistklubben vid Hälsingetidningar. 

Medier

– När det blir färre tryckerier kommer några tidningar att behöva tryckas tidigare och då kan det bli svårt att hinna ha med senare nyheter, säger Lars Sundin.

Gunilla Kindstrand, chefredaktör för Hälsingetidningar, menar dock att det inte ska få några konsekvenser för den lokala journalistiken.

– Tryckeriorganisationen har lite med innehållet i tidningarna att göra. Att det börjar läggas ned tryckerier är en konsekvens av att allt fler väljer att få sina nyheter digitalt, säger Kindstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet