Tomas Brolin tvingas betala 6 miljoner efter skattedom

Uppdaterad
Publicerad

Hälsingefödde, tidigare fotbollstjärnan, Tomas Brolin ska betala ytterligare 6 miljoner kronor i skatt efter ett beslut i förvaltningsrätten i Uppsala.

Det är Skatteverket som fått ögonen på Tomas Brolins inblandning i försäljning av dammsugarmunstycken. Ett företag som han formellt inte varit delägare i. Det här rapporterar Aftonbladet.

Skatteflyktslagen

Till skillnad från Brolin anser Skatteverket att hans medverkan i företaget varit omfattande och gick in till förvaltningsrätten om en framställan om tillämpning av skatteflyktslagen.

Förvaltningsrätten gick helt på Skatteverkets linje. Brolins inkomst av tjänst höjdes med nästan 12 miljoner för 2014 till 2018. Inkomst av kapital höjdes med drygt 370 000. Grovt räknat ska Tomas Brolin betala ytterligare 6 miljoner i skatt.

Sökt Tomas Brolin

– Jag kan inte säga så mycket, men vi kommer att överklaga det här. Jag trodde inte riktigt på det här utfallet, säger Tomas Brolin till Aftonbladet.

SVT Gävleborg har sökt Tomas Brolin. Hans presstalesperson uppger att Tomas Brolin bestämt sig för att enbart ge kommentarer till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.