Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I kursen får deltagarna hembesök från den personliga tränaren som ger tips och tricks för att hålla sina odlingar igång. Jennie Siggstedt är en av deltagarna. Foto: Amanda Alvarsson/SVT

Nu kan man få hjälp av personlig tränare i odling i Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan man som boende i Hofors, Sandviken och Ockelbo gå en kurs och få hjälp av en personlig tränare i odling.

– Jag gick och funderade hemma och tänkte att det skulle vara bra att få lite hjälp. Om man söker på nätet så finns det jättemycket information, det bli nästan överväldigande, säger Åsa Holmberg som tagit initiativ till projektet.

Hembesök av odlings-PT

Om man väljer att gå kursen ingår även hembesök från den personliga tränaren där deltagaren får tips om tricks för att hålla sina odlingar igång.

– Jag är både trädgårdsmästare och trädgårdsanläggare, och pt nu också, odlings-PT, säger Inger Svedvall.

Lockat många deltagare

Kursen och den personliga tränaren har lockat många deltagare. En av dem är Jennie Siggstedt som i omgångar försökt få sina växter att gro. När hon fick nys om kursen var det som om ödet spelat in.

– Det här projektet kom så bra i tiden, jag bestämde redan i höstas att nästa säsong är det dags att ta tag i odlingen, så jag har påbörjat lite hemma nu, säger Jennie Siggstedt.

Hör mer om odlingsprojektet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.