Tommy Sjödin – en efterlängtad återvändare

Publicerad

Idag inleds SHL-säsongen när Brynäs möter nykomlingen Malmö hemma i Gavlerinken. Och bland många nya ansikten hittar vi en återvändare som blir en av de viktigaste kulturbärarna i ledarstaben – Tommy Sjödin.

– Jag har spelat 15 säsonger i Brynäs och jobbat här en, så jag är ett känt ansikte för många, säger Tommy Sjödin som är ny assisterande tränare i herrlaget. Sen om jag ska bära den rollen vet jag inte, men jag ska göra mitt allra bästa i alla fall.

Med femton säsonger i Brynäströjan är Tommy Sjödin en välkommen återvändare. Flera profiler som verkat i föreningen i decennier har lämnat klubben, bland annat Michael Sundlöf och Ove Molin. Nu är det många nya namn i ledningen som inte har någon koppling till Brynäs traditionstyngda historia. Ny klubbdirektör, ny ekonomichef, ny lagkapten och tränare Thomas Berglund gör sin första SHL-säsong från start.

– Det brukar vara många fel i de där tipsen av experterna, vi vet vad vi har att jobba med och vi ska jobba hårt för att bli ett vinnande lag, säger Tommy Sjödin. Det innebär att vi ska vinna mer än vi förlorar, gör man det som man med upp bland de topp sex som går till slutspel. Där har vi inte blivit tippade så vi slår lite ur underläge vilket inte är helt fel.

Och i laget är man glad över att ha fått tillbaka en stabil kulturbärare.

– Det är en gammal Brynäslegendar och det är alltid kul att ha med en sån i sitt lag, säger Brynäs nya lagkapten Anton Rödin. Han är oerhört hungrig och engagerad i det han gör.

– Det är klart att det är viktigt att ha med en riktig brynäsare som har ett stort hjärta för klubben. Och Tommy Sjödin har definitivt det, säger tränare Thomas ”Bulan” Berglund.

Sedan Tommy Sjödin slutade som spelare 2008 har ett nytt fenomen dykt upp som spelare och ledare måste ta hänsyn till. Alla kommenterar på nätet, och börjar det gå trögt kommer starka åsikter fram snabbt på socialamedier.

– Det är många där ute som har åsikter om laget och hur vi presterar och vad vi gör. Det är väldigt svårt att stänga av allting, det är Twitter, Facebook och bloggar, det går inte att stänga av helt förstås, säger Tommy Sjödin. Man lär sig att hantera allt, oavsett om det är postitivt eller negativt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer