Efter olyckan där en tvårig flicka omkommit så har Hofors kommun aktiverat sin POSOM-grupp i Torsåkers kyrka. Foto: Lina Abusagr, SVT

Torsåkers kyrka öppen under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet att en tvåårig flicka omkommit i Torsåker efter att ha blivit påkörd av en plogbil, så har Hofors kommun aktiverat sin POSOM-grupp. Krisgruppen finns till hands vid olyckor och katastrofer som påverkar många.

Kommunen skriver på sin hemsida att man finns på plats i Torsåkers kyrka för att ge stöd till den som så behöver, efter beskedet om olyckan där en tvåårig flicka omkom på fredagen.

– Det är så sorgligt det som har hänt och nu finns vi här för de som behöver, säger kyrkoherde Eva-Lena Kempe.

Möjlighet att dela sorgen

Kyrkan håller även öppet imorgon lördag från klockan tio. POSOM-gruppen kallas in när något allvarligt händer som påverkar många människor i en kommun för att ge stöd.

– Då öppnar vi alltid kyrkan så att de som behöver kan komma in här och tända ljus, samtala, få någonting i sig och bara vara tillsammans i sorgen, säger kyrkoherde Eva-Lena Kempe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.