En bilolycka i Bergvik, Söderhamn, slutade dramatiskt nära vattnet. Men föraren klarade sig till synes oskadd enligt räddningstjänsten. Foto: Privat: Samuel Arrheden

Trafikolycka i Bergvik – bil genom räcket ut mot strömmande Ljusnan

Uppdaterad
Publicerad

Det hade kunnat sluta riktigt illa – men alla inblandade i trafikolyckan på fredagen i Bergvik, Söderhamn, klarade sig till synes oskadda.

På fredagsförmiddagen kom ett larm om en trafikolycka med flera fordon inblandade.

– Det kändes inte bra när larmet kom. Om en bil hänger ut genom räcket över älven är det en besvärlig situation. Men när vi kom fram såg vi att det inte var riktigt lika illa som vi befarat. Bilen stod still på en avsats och hängde inte över vattnet som vi först trott, säger styrkeledaren Jan Eriksson vid Söderhamns räddningstjänst.

”Det kändes inte bra”, tyckte styrkeledaren Jan Eriksson när han fick larmet om att en bil hängde ut över Ljusnan. Foto: Privat: Samuel Arrheden

Bilen hade kommit över på fel sida av vägen, kört in i bakänden på en annan bil som därmed fick punktering och sedan hamnat på avsatsen, halvvägs ut genom räcket.

– Det var tre till fyra meter ned till vattnet och det ligger ett kraftverk ungefär 100 meter uppströms, så det är strömt i vattnet nedanför, konstaterar Jan Eriksson.

Styrkeledaren Jan Eriksson vet inget om vad som orsakade trafikolyckan. Foto: Privat: Samuel Arrheden

En kvinna satt i bilen som kom över på fel sida. Hon var vid medvetande och pratade och såg ut att vara oskadd, men fördes ändå iväg med ambulans, enligt Jan Eriksson. Även de två som satt i den andra bilen var oskadda, enligt styrkeledaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.