Trångt i butiken i Forsbacka med rekordmycket paket – ”Vi har gjort extra plats på lagret”

Uppdaterad
Publicerad

Julhandeln har redan startat och det märks i butikernas paketutlämning. Matbutiken i Forsbacka har gjort extra plats på lagret för anstormningen av paket inför jul.

– Det kommer att bli rekord – i år också, säger butikschefen Ingemar Forsberg.

– Vi får en försmak av julhandeln i och med black week och vi har redan tre gånger så mycket paket som normalt, säger Ingemar Forsberg som har förberett sig på att det kommer att bli fler paket än vanligt i butikens paketutlämning under december.

Hämta snabbt

– Det blir mycket spring för personalen, men vi tar in extrapersonal om det behövs, säger han och uppmanar den som väntar på paket att hämta det så fort som möjligt.

– Efter sju dagar skickas det tillbaka till leverantören.

Brist på leveransvagnar

Från och med nu får butiken i Forsbacka paketleveranser alla dagar i veckan utom söndag. Och hos paketdistributörerna märks det också att fler handlar på nätet.

– I vanliga fall får vi paketen i stålburar, men de har tagit slut så nu levereras paketen till oss i stora wellpappkartonger, säger Ingemar Forsberg.

Hör Ingemar Forsberg berätta om förväntningarna på paketökningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.