Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Emma Schols berätta om tjejmilen hon ska springa. Foto: Stefan Larsson/SVT

Tre år efter villabranden i Edsbyn – nu springer Emma Schols Tjejmilen

Uppdaterad
Publicerad

Precis tre år efter att Emma Schols räddade sig själv och sina sex barn ur deras brinnande hus i Edsbyn, springer hon i dag Tjejmilen i Stockholm.

Vägen tillbaka har varit lång. Men att våga utmana sig själv har varit viktigt trots att hon behövt lära sig mycket på nytt igen.

– Det blir en bonus att springa milen och visa barnen att jag tar mig igenom nästa mål. Den här gången är det inte ett mål för att överleva, utan nu är det leva som gäller.

Det var den 3 september 2019 som familjens hus började brinna. I samband med att Emma Schols räddade sig själv och sina barn ådrog hon sig svåra brännskador. Sedan dess har hon behövt omfattande sjukhusvård och genomgått flera operationer, som ännu inte är avslutade.

Villabranden i Edsbyn

Men när Emma Schols såg en notis i sociala medier om Tjejmilen och att det råkade vara just på treårsdagen av branden, anmälde hon sig till loppet.

– Jag tänkte: Det där har jag alltid känt att jag vill göra..

Hör Emma Schols berätta mer om tankarna kring loppet i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet