Tre personer överföll butiksanställd i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Under lunchtid på torsdagen fick polisen larm om att en kvinna som jobbade i en butik i Gävle hade attackerats av tre kunder.

Personerna ska ha använt ett tillhygge och misshandlat butiksbiträdet. Hon fick föras till sjukhus av en av polisens patruller, eftersom det inte fanns någon ambulans tillgänglig just då, berättar polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Butiksbiträdet ska själv ha ringt polisen efter att gärningsmännen, som ska vara tre yngre kvinnor, lämnat platsen. Det finns i nuläget inga gripna eller misstänkta.

– Vi har fått ett signalement efter att ha pratat med målsägande. Hon kunde höras på sjukhuset, säger Daniel Wikdahl.

Motivet till överfallet är oklart, och det misstänkta brottet rubriceras som grov misshandel. Polisen har inga uppgifter om att gärningsmännen ska ha tagit med sig pengar eller annat från butiken, och därför betecknas händelsen inte som rån.

– Vi har spärrat av, vi kommer genomföra teknisk undersökning och letar efter vittnen, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.